Lašské žebírko

Bohuna Kuchařka: Bohuna

Doba přípravy: asi hodinu 5 porcí Vepřové maso 2 názory

Suroviny

5 vepřových kotlet
sůl
tuk
50 g slaniny
1 cibule
mletá paprika
polévková lžíce protlaku
1 kelímek smetany
hladká mouka
sterilovaný kopr
vývar na podlití (pokud použijeme pol. kostku, dáváme až před dohotovením)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mírně naklepaká žebírka po stranách nařízneme. Na nakrájené rozpuštěné slanině orestujeme cibuli, přidáme a orestujeme maso (maso můžeme vytáhnout, já ho dám na stranu kastrolu). Přidáme protlak, krátce opečeme, přidáme papriku a podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Maso vytáhneme, šťávu zahustíme zásmažkou, dobře provaříme. Přilijeme kyselou smetanu, necháme projít varem a omáčku procedíme na maso. Přidáme kopr a krátce povaříme, aby se spojily chuti. Jako příloha můžou být brambory, rýže, těstoviny.

Poznámka

Já mám žebírko nejradši s haluškami z hrubé mouky, mléka, vejce, trošky soli a trošky prášku do pečiva.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lašské žebírko

  • Drobek Drobek

    :-8Ten recept s koprem je tady http://www.toprecepty.cz/recept/4352, ale je to jen podobné, je to s tím koprem

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi to něco říká s tím koprem, ne a ne si vzpomenout, musela bych to vidět. Až tady bude foto, přidám i hodnocení. Zajímavý recept.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: lašské vepřové žebírko lašský kotlet vepřové žebírko lašské lašská kotleta lašský vepřový plátek vepřové žebírko lašská omáčka lašský plátek lašsky veprovy kotlet lašská vepřová pečeně lašská pečeně lašské maso lažské žebírko lašská vepřová kotleta lašské vepřové maso žebírko vepřový plátek lašský vepřové maso lašské kotleta po lašsku lašské kotlety

Zapomněl/a jsem heslo