Nutriční hodnoty ("Voňavé" brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 347 kJ / 1 517 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,75 g |
| Tuky | 68,68 g |
| – nasycené | 26,60 g |
| – nenasycené | 30,88 g |
| –– mononenasycené | 25,82 g |
| –– polynenasycené | 5,05 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 17,60 g |
| Cholesterol | 152 mg |
| Sodík | 2,48 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 140,93 g |
| – cukry | 19,33 g |
| ––– laktóza | 1,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 800 g 800 g brambor | Brambor zimní | 800 g |
| 1 1 Hermelín | Hermelín | 100 g |
| 1-2 1-2 Romadúry | Romadur 40 % t. v s. | |
| 150 g 150 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 150 g |
| 250 ml 250 ml světlého piva (dala jsem desítku) | Pivo světlé 10ᵒ | 250 ml |
| kousek kousek sádla | Sádlo vepřové | |
| strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |