Snadný losos s brambory

Casey Kuchařka: Casey

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Ryby 4 názory

Suroviny

2 plátky uzeného lososa s kůží
1 citron - (na kolečka)
špetka soli
1-2 lžíce kapary
1 lžíce olivového oleje
alobal
Příloha:
2 oloupané brambory
strouhaný sýr (cheddar)
s plnotučným mlékem
Obloha:
Dle chuti.....
nakládané cibulky
červené papriky a podobně
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175°C, na plech položíme alobal, aby nepřetékala šťáva z lososa, alobal mírně potřeme olejem, plátky lososa mírně osolíme a položíme kůži dolů na alobal.

  2. Tenké plátky rovnoměrně rozložíme na oba filety a posypeme capers. Zbytek oleje jemně rozprášíme na lososa a dáme do trouby péct.

  3. Pečeme cca 15 minut tak, aby střed lososa zůstal narůžovělý a nebyl vysušený. Během pečení si připravíme brambory a oblohu na talíř a ihned za tepla podáváme.

Poznámka

Misto olivoveho oleje se da pouzit take zeleninovy, ale myslim, ze olivovy dodava zajimavejsi chut. A pro vyraznejsi chut je take mozne pridat trochu bileho vina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Snadný losos s brambory

  • Drobek Drobek

    Casey: Žil jsem tam dvacetdevět let a tam skutečně je. Měli jsme i na vybranou jestli z Aljašky, z Atlantiku nebo z farmy, přibarveného.
    V Česku jsem ho ještě neviděl. Tady v našem malém městě není ta speciální masna.
    No nic, nekritizoval a snad nerejpal, ptal jsem se.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Drobek:U nás se běžně prodávají kusy uzeného lososa v kůži, zrovna tak tolstolobik, pstruh, kapr ... je to ale opravdu něco jiného, než ten krásně červený a nasolený losos v plátcích;-)

    Odpovědět

  • Casey Casey(autor receptu)

    Drobek: Pisi z Ameriky a tady se da koupit spousta veci, da se koupit vcelku, naporcovany, zmrazeny nebo i uzeny, jen ztrati trosku te barvy, ale na chuti to ma trochu "smoked" prichut. Mozna ve secialni masne najdete I v Cechach, pokud ne, klasicke platky take staci, ale s kuzi jsou lepsi neb maso neztrati vlastni stavu a neni suche. Pokud delam bezkuze tak treba platky jeste rikryji alobalem aby maso nevysusilo.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Mám tady dotaz, je ten losos opravdu uzený?
    Ještě jsem neviděl prodávat uzeného lososa vcelku a s kůží, normálně je přece nakrájený na tenké plátky a už se tepelně neupravuje. Na fotkách taky na to nevypadá, je to vcelku velký kus a barvu uzeného lososa taky nemá.
    Tak jak to teda je? Dík.

    Odpovědět

Tématické fráze: jak dlouho péct lososa jak pect lososa jak dlouho se peče losos jak se peče losos losos s bramborem jak dlouho pect lososa v troubě jak se pece lososa uzený losos s bramborem jak se dlouho peče losos platek lososa s bramborem uzený losos s brambory losos jak se dlouho peče jak pict lososa uzený losos v troubě jak flouho péct lososa jak dlouho pečení lososa jak dlouho péct lososa v alobalu losos doba peceni pečený losos v troubě vcelku uzený losos s brambor