Nutriční hodnoty (Barevné francouzské brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 880 kJ / 1 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 79,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,35 g |
| Tuky | 99,44 g |
| – nasycené | 49,96 g |
| – nenasycené | 37,12 g |
| –– mononenasycené | 31,25 g |
| –– polynenasycené | 5,87 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 21,27 g |
| Cholesterol | 1,27 g |
| Sodík | 2,09 g |
| Sůl | 4,99 g |
| Sacharidy | 90,53 g |
| – cukry | 43,61 g |
| ––– laktóza | 24,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 velký žampion (nebo 2-3 menší, já měla opravdu 1 obrovský) | Žampion čerstvý | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 malá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 balení 1 balení krájeného salámu Vysočina | Suchý salám | |
| 15 dkg 15 dkg nastrouhaného sýru (použila jsem žlutý Cheddar ostrý) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 400 ml 400 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 400 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky práškového česneku | Česnek sušený | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky sušeného oregana | Oregano sušené | 10 g |
| olej | Olej řepkový |