Sacherove rezy

ercicka Kuchařka: ercicka

Moučníky , Řezy 15 názorů

Suroviny

4 vejce
4 polévkové lžíce práškového cukru
3 polévkové lžíce kakaa
1 polévková lžíce maizeny (Gustin) - kukuřičný škrob
250 ml šlehačky
ztužovač
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukor, kakao a maizenu zmiesat. Zo 4 bielkov urobit sneh a zaslahat donho postupne 4 zltky. Potom do snehu postupne pridavat praskovu zmes. Plech vylozit papierom na pecenie (ja ho v tomto pripade natriem aj olejom, lebo korpus sa dost lepi) a cesto vylejeme na 3/4 plechu (ja mam zmensovaci plech, tak ho zmensim na minimum, kto nema, je dobre zalozit ten papier na ten rozmer, alebo robit z vacsej davky, myslim, ze sa to zje :o))). Pecieme v stredne vyhriatej trube 10-15 min. skusame normalne sparatkom.

  2. Ked je korpus upeceny, nechame vychladnut, narezieme na 3 rovnake diely, kazdy diel namazeme slahackou a ulozime na seba, mozeme na vrch postruhat cokoladu alebo inak ozdobit, napnit mozeme aj bananmi. je to super zakusok.

Poznámka

davky su z original receptu, ja davam o 1PL menej cukru, zda sa mi to dost sladke, ale proti vkusu...

nejde tam ziadna muka

Zdroj: ten recept ma asi 30 rokov a je z nejakeho casopisu, bud Zivot alebo Slovenka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Sacherove rezy

  • isindy isindy

    dortík se mi moc líbí, ať už je Sacherův nebo Novákův;-)...a ta úprava s potahovací hmotou je nádherně jemná:yes:...ukládám a někdy upeču, tenhle typ lehkých moučníků se šlehačkou rodina miluje :yes:+1m

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    No pozrite sa, ako je uvedene pod receptom, ten som opisala zo socialistickeho casopisu a nevola sa Sacherova torta, ale Sacherove rezy. Takze ak ste si ho uz upiekli a ochutnali, budem rada ak napisete svoj nazor, alebo ak vam nie je nieco jasne, rada odpoviem. Ine reakcie povazujem skor za provokaciu a nebudem na ne reagovat.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Chudák p. Sacher..., ten by koukal, co všechno může nést jeho jméno. Nemám nic proti receptu, je výborný, sama dělám z tohoto těsta roládu a i stejných receptů je i tady několik. Ale... jen nemnoho moučníků má své "rodné" jméno a při jeho vyslovení okamžitě každý ví, o co jde. A tenhle dort zcela jistě p. Franz Sacher - šéfkuchař rakouského kancléře Metternicha - pro vídeňský kongres r. 1814 nepřipravil a zcela jistě by se v dědickém řízení o tento recept nikdo 7 let nesoudil. Dokonce se dá říct, že problém, zda teplá meruňková zavařenina má být na povrchu nebo uvnitř rozkrojeného Sachr dortu, je pro gurmánský svět velmi závažný. ;-)

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    Trochu som upravila recept, pretoze to muselo byt fakt rychlo a nemala som cas delit zltka od bielkov, takze som vyslahala cele vajcia s cukrom, asi 3min do peny a varechou do toho zamiesala kakao s maizenou, supla na papierom vylozeny plech. :yes: nestihala som fotit :no:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    žížalo, slovenština nemá chybu,že? taky si myslím:-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    za umělecký dojem 1 :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    cmuckajuci:-* Slovenčina je prostě úžasná:-D:yes:

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    :yes: by som ti poslala cmukajuceho smajla, ale nie je tu :* :-8

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    erčičko, jsem to já , ta kedlubna. . ..všude na netu jsem kedlubna :-D a ty jsi zřejmě ta nejlepší malerečka co znám ¨?:-))

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    kedlubna, ty si TA kedlubna? z damy? ;-):-)

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    Vybusna: asi som celkom nepochopila co si tym chcela povedat... maizena je skrob a toto asi nie je nemecky recept, nemam potuchy aky bol jeho povod, je zo strasne stareho casopisu ;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    nádhera!:yes:

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    NÉÉÉ KRÁDA, ALE KRÁÁÁÁÁÁSA :-D

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    KRÁDA, MÁŠ JEDNIČKU !

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    receptur na pravu, pravejsiu a najpravejsiu sachertortu je naozaj vela. ercicka nam ponukla tu velmi zjednodusenu kuchynsku variantu a nepochybujem, ze jej zakusok je dobry. ta maizena mi tam celkom nie je jasna. no a na obranu, kdeze sa nam podel marhulovy dzem, ktory je v rakuskej recepture sachertorty neodmyslitelny, tak nemci skutocne niekedy naplnaju svoju verziu sacherky slahackou.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: sachr rez sladké řezy nejlepší řezy na světě varecha.sk moučníky řezy nejlepší řezy sacher na plech sachr dort original original sachr dort teplé moučníky sacher torta řezy na plech sachrrezy sachrove rezy recept na originál sachr dort moucníky a rezy nejlepší sladké řezy recepty zo slahackou recepty na rychlo rychlý sachr dort vidensky sachr dort

Zapomněl/a jsem heslo