Vepřový vrabec se zelím

Suroviny

600 g vepřové plece
300 g vepřového bůčku bez kosti
2 cibule
10 stroužků česneku
sůl
kmín
250 ml světlého piva
hovězí vývar nebo voda na podlévání
Na zelí:
hlávka bílého zelí
anglická slanina
cibule
1 syrový brambor

Postup přípravy receptu

  1. Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme pivem a vývarem, pečeme při 180°C asi hodinu doměkka a do zlatohněda, během pečení podléváme pivem a vývarem. Podáváme se zelím a knedlíkem.

  2. Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme anglickou slaninu a cibulku. Přidáme k téměř uvařenému zelí. Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Na zahuštění přidáme na jemno nastrouhaný brambor.

Komentáře k receptu Vepřový vrabec se zelím

Tématické fráze: vepřovy vrabec vepřový vrabci vepřový vrabec se zelím veprovy vrabec recept vepřový vrabec - nejlepší recept vepřový brabec vepřoví vrabci pečení vrabci recept na vepřovy vrabec vepřoví vrabci recept pečený vrabec se zelím vepřoví brabci recept pečení vrabci peceni veprovi vrabci pečené vrabci se zelim vepřový brabci pečeny vepřový vrabec veprovi vrabec vepřoví brabec vepřový vrabci recept