Podmáslový slaný závin

Suroviny

300 g hladké mouky + na vál
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
1 vejce
50 ml olivového oleje
200 -250 ml vlažného podmáslí
Náplň:
1 tvaroh z vaničky
100 g roztíratelného smetanového sýra
100 g šunky
špetka soli a pepře
tymián
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do misky vlijeme vlažné podmáslí a vmícháme jedlou sodu, soda se aktivuje a můžeme vmíchat vajíčko a olej. Do druhé mísy vsypeme prosátou mouku, promícháme se solí a přilijeme podmáslí, vše dobře propracujeme a necháme 20 minut těsto odpočinout.

  2. Zatím promícháme tvaroh se sýrem, přidáme sůl a pepř, tymián. Šunku nakrájíme a necháme ji stranou.
    Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a na jemně pomoučeném vále každý díl rozválíme na obdélník. Těsto potřeme náplní, posypeme nakrájenou šunkou a zavineme. Oba záviny dáme na plech s pečícím papírem a potřeme vajíčkem. Propícháme špejlí a vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 st. dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme.

Poznámka od kuchařky

Kdo nechce použít sodu, může droždí a nechat vykynout.

Komentáře k receptu Podmáslový slaný závin