Nutriční hodnoty (Sarma)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 725 kJ / 651 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,98 g |
| Tuky | 34,81 g |
| – nasycené | 13,74 g |
| – nenasycené | 11,95 g |
| –– mononenasycené | 10,27 g |
| –– polynenasycené | 1,68 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 7,11 g |
| Cholesterol | 412 mg |
| Sodík | 667 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 19,83 g |
| – cukry | 11,58 g |
| ––– laktóza | 1,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší hlávka zelí - použijeme však jen cca 4 listy, podle počtu strávníků | Zelí bílé čerstvé | |
| cca 200 g 200 g mletého masa MIX | Vepřová plec | 200 g |
| 4 plátky 4 plátky uzené slaniny, popřípadě anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 špetky 2 špetky tymiánu | Tymián sušený | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce nastrouhaného parmazánu (není problém dát i jiný sýr) | Parmezán | 37.5 g |
| 2 kusy 2 kusy rajčat | Rajče červené čerstvé | 160 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |