Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Základní krémové rizoto)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie9 279 kJ /
2 218 kcal
Bílkoviny58,11 g
– z toho živočišné bílkoviny15,07 g
– z toho rostlinné bílkoviny43,04 g
Tuky37,50 g
– nasycené19,84 g
– nenasycené12,65 g
–– mononenasycené8,83 g
–– polynenasycené3,82 g
––– omega 30,22 g
Vláknina58,73 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 1,63 g
Sůl3,82 g
Sacharidy366,81 g
– cukry21,08 g
––– laktóza1,58 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g rýže na risotto (Arborio, Vialone nano, Carnaroli) Rýže bílá kulatozrnná 400 g
olivový olej Olej olivový
100 ml 100 ml bílého suchého vína Víno bílé suché 100 ml
1-1,5 l 1-1,5 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1250 ml
2 hrst 2 hrst nasekané hladkolisté petržele Petržel nať čerstvá
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
50 g 50 g sýra Parmezán nebo Grana Padano Parmezán 50 g
1 1 větší šalotka Šalotka čerstvá
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.