Nutriční hodnoty (Základní krémové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 279 kJ / 2 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 43,04 g |
Tuky | 37,50 g |
– nasycené | 19,84 g |
– nenasycené | 12,65 g |
–– mononenasycené | 8,83 g |
–– polynenasycené | 3,82 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 58,73 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 1,63 g |
Sůl | 3,82 g |
Sacharidy | 366,81 g |
– cukry | 21,08 g |
––– laktóza | 1,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g rýže na risotto (Arborio, Vialone nano, Carnaroli) | Rýže bílá kulatozrnná | 400 g |
olivový olej | Olej olivový | |
100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
1-1,5 l 1-1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1250 ml |
2 hrst 2 hrst nasekané hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
50 g 50 g sýra Parmezán nebo Grana Padano | Parmezán | 50 g |
1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |