Nutriční hodnoty (Základní krémové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 279 kJ / 2 218 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,04 g |
| Tuky | 37,50 g |
| – nasycené | 19,84 g |
| – nenasycené | 12,65 g |
| –– mononenasycené | 8,83 g |
| –– polynenasycené | 3,82 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 58,73 g |
| Cholesterol | 56 mg |
| Sodík | 1,63 g |
| Sůl | 3,82 g |
| Sacharidy | 366,81 g |
| – cukry | 21,08 g |
| ––– laktóza | 1,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g rýže na risotto (Arborio, Vialone nano, Carnaroli) | Rýže bílá kulatozrnná | 400 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 1-1,5 l 1-1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1250 ml |
| 2 hrst 2 hrst nasekané hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 50 g 50 g sýra Parmezán nebo Grana Padano | Parmezán | 50 g |
| 1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |