Nutriční hodnoty (Slovenská polévka šajtlava)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 266 kJ / 2 215 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,75 g |
| Tuky | 179,07 g |
| – nasycené | 86,72 g |
| – nenasycené | 89,73 g |
| –– mononenasycené | 75,21 g |
| –– polynenasycené | 14,52 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 33,63 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 3,07 g |
| Sůl | 7,40 g |
| Sacharidy | 109,03 g |
| – cukry | 26,69 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 500 g |
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 200 g 200 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 2 PL 2 PL sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 150 -200 g 150 -200 g uzené masité slaniny | Špek | 175 g |
| 2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 -4 stroužky 3 -4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepŕ | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| voda | Voda | |