Nutriční hodnoty (Vaječné nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 721 kJ / 2 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 175,50 g |
| – nasycené | 75,35 g |
| – nenasycené | 86,50 g |
| –– mononenasycené | 71,30 g |
| –– polynenasycené | 15,20 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,41 g |
| Sodík | 5,70 g |
| Sůl | 14,05 g |
| Sacharidy | 222,63 g |
| – cukry | 6,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| voda podle potřeby | Voda | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 100-150 g 100-150 g slaniny nebo špeku | Špek | 125 g |
| 3 3 naťové cibulky (nebo kousek pokrájeného pórku) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |