Nutriční hodnoty (Pomazánka těstovinová à la vaječná)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 940 kJ / 703 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,28 g |
| Tuky | 11,13 g |
| – nasycené | 2,58 g |
| – nenasycené | 5,41 g |
| –– mononenasycené | 4,05 g |
| –– polynenasycené | 1,35 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 8,75 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 168 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 119,50 g |
| – cukry | 7,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g těstovinové rýže (nejlépe s přídavkem vajec) či Zátkových zavářkových těstovin (pecičky) | Těstoviny pšeničné | 150 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 3 plné lžíce majonézy (příp. lze částečně nahradit či doplnit konzistenci dle chuti např. jogurtem) | Majonéza | |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 1 malá cibule či polovina střední | Cibule čerstvá | 70 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| zelená petrželka, pažitka či cibulová nať | Cibulka jarní nať čerstvá |