Nutriční hodnoty (Obložená rajčata)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 188 kJ / 1 240 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,98 g |
| Tuky | 117,70 g |
| – nasycené | 41,17 g |
| – nenasycené | 71,74 g |
| –– mononenasycené | 56,60 g |
| –– polynenasycené | 15,14 g |
| ––– omega 3 | 2,87 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 322 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 3,89 g |
| Sacharidy | 26,14 g |
| – cukry | 17,84 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 rajčat | Rajče červené čerstvé | 270 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 vejce uvařené na tvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
| 80-100 g 80-100 g slaniny | Špek | 90 g |
| 1 stroužek 1 stroužek utřeného česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bylinkového octu | Ocet lihový | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 2.5 g |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| čerstvá petrželka nebo bazalka | Petržel nať čerstvá |