Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 620 kJ / 626 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,58 g |
| Tuky | 53,14 g |
| – nasycené | 28,15 g |
| – nenasycené | 22,08 g |
| –– mononenasycené | 17,07 g |
| –– polynenasycené | 5,01 g |
| ––– omega 3 | 0,89 g |
| Vláknina | 6,72 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 191 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 16,00 g |
| – cukry | 5,53 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g pórku | Pórek čerstvý | 50 g |
| 50 g 50 g mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 50 g |
| česnek (dle chuti) | Česnek čerstvý | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| 1 l 1 l vývaru (dle požadované hustoty polévky) | Vývar masový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku (nebo 1 malá cibule) | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 1 1 vejce velké (nebo dvě malá) | Vejce slepičí | 70 g |
| 42 g 42 g čerstvého droždí (1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| mladé lístky lístky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý |