Nutriční hodnoty (Jogurtový dip z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 788 kJ / 666 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,18 g |
| Tuky | 9,55 g |
| – nasycené | 5,84 g |
| – nenasycené | 2,95 g |
| –– mononenasycené | 1,94 g |
| –– polynenasycené | 1,02 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 40,28 g |
| Cholesterol | 22 mg |
| Sodík | 247 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 106,77 g |
| – cukry | 33,47 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g červené řepy uvařené ve slané vodě nebo upečená v alobalu, oloupané | Červená řepa čerstvá | 300 g |
| cca 150 g 150 g bílého řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | 150 ml |
| 1-1,5 lžičky 1-1,5 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 8.75 g |
| 3-4 3-4 stroužky nastrouhaného česneku | Česnek čerstvý | 245 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř - nemusí být | Pepř bílý mletý | |
| citronová šťáva dle chuti (nebo ovocný ocet) | Šťáva z citrónu |