Nutriční hodnoty (Orange chicken neboli pomerančové kuře)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 097 kJ / 1 218 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 116,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,64 g |
| Tuky | 5,16 g |
| – nasycené | 1,41 g |
| – nenasycené | 2,88 g |
| –– mononenasycené | 1,91 g |
| –– polynenasycené | 0,97 g |
| ––– omega 3 | 0,96 g |
| Vláknina | 1,01 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 3,87 g |
| Sůl | 9,15 g |
| Sacharidy | 171,30 g |
| – cukry | 160,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecích prsou | Kuře prso | 500 g |
| kousek kousek čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| kousek kousek pomerančové kůry (nemusí být) | Pomerančová kůra čerstvá | |
| 1/2 l 1/2 l pomerančového džusu | Džus pomerančový | 500 ml |
| 1/4 l 1/4 l kuřecího bujónu nebo vývaru | Bujón kuřecí BIO | |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce sojové omáčky (lepší je světlá) | Sójová omáčka Tamari | 60 ml |
| 8 lžiček 8 lžiček rýžového vína (já jsem dala rýžový ocet) | Rýžové víno | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky kukuřičného škrobu Gustin | Škrob kukuřičný | 7.5 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| olej | Olej řepkový |