Šlehané jablečné řezy

spagetka Kuchařka: spagetka

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 8 názorů

Suroviny

4 vejce
250 g cukru
300 g polohrubé mouky
sůl
1 lžička citronové šťávy
1 prášek do pečiva
1,5 dl horkého mléka
jablka (asi 5 středně velkých)
skořicový cukr
rozinky
šlehačka na ozdobu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny. Po lžících přidáváme horké mléko a stále šleháme.

  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli, citrónovou šťávou a zbytkem cukru do husta. Pozor - trvá to déle než normálně, ale vyšlehat to jde! Ke sněhu přidáváme postupně žloutkovou pěnu, mouku smíchanou s práškem do pečiva - řádně promícháme - ale ne nijak prudce, aby sníh nespadl! Do vymazané a vysypané formy ( já ale použila silikonovou podložku ) dáme polovinu těsta, na něj vložíme nastrouhaná jablka se skořicovým cukrem a poklademe rozinkami. Na tuto vrstvu vložíme zbytek těsta.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme do růžova. Já pekla horkovzduchem při 170 °C asi 30 minut, pak jsem vypla teplotu a pod ventilátorem nechala ještě 10 minut. dojít. Nelekejte se, ze začátku šlehání to je hodně řídké, ale po přidání té mouky to všechno zhoustne. Po vychlazení můžeme zdobit šlehačkou.

Poznámka

Pro diabetiky jsem to pekla takto - píšu jen změněné suroviny - 70 g sorbitu a 90 g fruktozy místo cukru, 200 g špaldové mouky, 100 g polohrubé mouky, jen skořici (ne cukr). Šlehačku buď vůbec vynechat, nebo použít tzv. rostlinnou - zn. Vian

Jinak postup je stejný

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehané jablečné řezy

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    A já jsem vůbec nevěděla, že se dá r:-Oecept na recepty.cz zadat bez udání autora, ale pokud je to povoleno, tak je to snad v pořádku, ne?

    Odpovědět

  • Milena Milena(neregistrovaná)

    Špagetko, škoda že u svých výborných receptů neuvádíte na jiných webech své jméno. Hodně z vás uvádí recepty na těchto stránkách a i na jiných webech. Přece nejste všichni ješitné a tvrdohlavé.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Hello, to je v pořádku - já ho tam dala, ale opravdu bez udání autora. a díky ;-):yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Spagetko,víš o tom, že dnes se stejný recept -doslova- objevil na Kuchařce on-line bez udání autora?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    marti, není to vůůůbec důležité, ale původně psané slovo bylo správně ;-);-):yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    celozrnou - omlouvám se :-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Marti přesně tak a je to dobré!!!

    Odpovědět

  • Marta Marta

    koukám, žádný tuk, část mouky nahradit celozrnnou a máme zdravý moučník :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: slehana buchta jablečné řezy se šlehačkou jablečné řezy šlehaná buchta s jablky buchta se šlehačkou ke šlehání šlehané buchty řezy pro diabetiky jablečná buchta se šlehačkou jablečné řezy ze špaldové mouky slehane rezy s jablky šlehané těsto šlehaná buchta s ovocem šlehaný jablečný koláč ecept šlehané moučníky slehana buchty slehana buchta s jabky jablečná buchta pro diabetiky jablečné řezy pro diabetiky šlehaný koláč s jablky

Zapomněl/a jsem heslo