Nutriční hodnoty (Vajíčkové chlebíčky s majonézovým přelivem, "trochu retro")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 9 257 kJ / 2 212 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 99,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,12 g |
| Tuky | 188,58 g |
| – nasycené | 37,31 g |
| – nenasycené | 129,37 g |
| –– mononenasycené | 46,85 g |
| –– polynenasycené | 82,52 g |
| ––– omega 3 | 1,66 g |
| Vláknina | 4,53 g |
| Cholesterol | 1,74 g |
| Sodík | 5,07 g |
| Sůl | 11,99 g |
| Sacharidy | 21,38 g |
| – cukry | 4,39 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 krajíčků veky | Veka | |
| 10 plátků 10 plátků šunky | Šunka vepřová vařená | 200 g |
| 5 5 vajec natvrdo vařených | Vejce slepičí | 350 g |
| sterilovaná okurka | Okurka polní zavařená | |
| sterilovaná kapie | Paprika červená sterilovaná | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 střední uvařená brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 150 g 150 g šunkového salámu | Měkký salám | 150 g |
| 1 1 malá vařená mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 kousek 1 kousek vařeného celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1-2 1-2 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 2 lžíce 2 lžíce sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 30 g |
| 100-150 ml 100-150 ml majonézy | Majonéza | 125 g |
| hořčice | Hořčice plnotučná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| trochu trochu láku z okurek | Nálev z okurek | |
| 150 ml 150 ml majonézy | Majonéza | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce láku z okurek | Nálev z okurek | 30 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky práškové želatiny | Želatina vepřová | 2.5 g |
| 5 lžiček 5 lžiček vařící vody | Voda | 25 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| trošku trošku cukru (podle chuti) | Cukr bílý |