Nutriční hodnoty (Gápeľský koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 560 kJ / 2 763 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,00 g |
| Tuky | 23,39 g |
| – nasycené | 7,67 g |
| – nenasycené | 11,05 g |
| –– mononenasycené | 5,36 g |
| –– polynenasycené | 5,69 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 19,60 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 261 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 537,88 g |
| – cukry | 122,78 g |
| ––– laktóza | 18,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| ½ h rnku rnku oleje | Olej řepkový | |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 375 ml |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| cca 400 ml 400 ml švestkových povidel | Povidla | |
| 4 4 skořicové cukry | Cukr skořicový | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |