Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Květákovo-žampionová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 496 kJ /
358 kcal
Bílkoviny20,68 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,68 g
Tuky2,32 g
– nasycené0,77 g
– nenasycené1,18 g
–– mononenasycené0,27 g
–– polynenasycené0,91 g
––– omega 30,04 g
Vláknina25,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 286 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy51,50 g
– cukry17,58 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g mrkve - hrubě nastrouhané Mrkev čerstvá 100 g
100 g 100 g celeru - hrubě nastrouhaného Celer bulva čerstvá 100 g
400 g 400 g květáku Květák čerstvý 400 g
140 g 140 g čerstvých žampionů Žampion čerstvý 140 g
30-40 g 30-40 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 35 g
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
máslo Máslo kravské
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
zeleninový vývar nebo bujón Vývar zeleninový
petrželka nebo pažitka Petržel nať čerstvá
smetana dle chuti Smetana kravská sladká 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.