Nutriční hodnoty (Květákovo-žampionová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 496 kJ / 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,68 g |
Tuky | 2,32 g |
– nasycené | 0,77 g |
– nenasycené | 1,18 g |
–– mononenasycené | 0,27 g |
–– polynenasycené | 0,91 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 25,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 51,50 g |
– cukry | 17,58 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g mrkve - hrubě nastrouhané | Mrkev čerstvá | 100 g |
100 g 100 g celeru - hrubě nastrouhaného | Celer bulva čerstvá | 100 g |
400 g 400 g květáku | Květák čerstvý | 400 g |
140 g 140 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 140 g |
30-40 g 30-40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
máslo | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
zeleninový vývar nebo bujón | Vývar zeleninový | |
petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
smetana dle chuti | Smetana kravská sladká 12% |