Nutriční hodnoty (Květákovo-žampionová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 496 kJ / 358 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,68 g |
| Tuky | 2,32 g |
| – nasycené | 0,77 g |
| – nenasycené | 1,18 g |
| –– mononenasycené | 0,27 g |
| –– polynenasycené | 0,91 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 25,12 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 286 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 51,50 g |
| – cukry | 17,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g mrkve - hrubě nastrouhané | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g celeru - hrubě nastrouhaného | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 400 g 400 g květáku | Květák čerstvý | 400 g |
| 140 g 140 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 140 g |
| 30-40 g 30-40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| zeleninový vývar nebo bujón | Vývar zeleninový | |
| petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
| smetana dle chuti | Smetana kravská sladká 12% |