Nutriční hodnoty (Květáková omeleta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 641 kJ / 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,80 g |
Tuky | 7,40 g |
– nasycené | 4,32 g |
– nenasycené | 2,91 g |
–– mononenasycené | 1,66 g |
–– polynenasycené | 1,25 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 22 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 7,10 g |
– cukry | 5,90 g |
––– laktóza | 1,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g květáku - krátce předvařený v osolené vodě | Květák čerstvý | 200 g |
1 1 jarní cibulka nebo malá cibule | Cibulka jarní čerstvá | |
20 g 20 g uzeniny dle vlastní chuti: salám, slanina | Párek vepřový | 20 g |
20 g 20 g sýru Niva, nebo jiný výrazný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | 20 g |
máslo nebo olej | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý nebo jiné koření (muškátový oříšek) | Pepř černý mletý | |
2-3 2-3 rozšlehaná vejce, dle velikosti |