Nutriční hodnoty (Květáková omeleta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 641 kJ / 153 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,80 g |
| Tuky | 7,40 g |
| – nasycené | 4,32 g |
| – nenasycené | 2,91 g |
| –– mononenasycené | 1,66 g |
| –– polynenasycené | 1,25 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 4,90 g |
| Cholesterol | 22 mg |
| Sodík | 414 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 7,10 g |
| – cukry | 5,90 g |
| ––– laktóza | 1,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g květáku - krátce předvařený v osolené vodě | Květák čerstvý | 200 g |
| 1 1 jarní cibulka nebo malá cibule | Cibulka jarní čerstvá | |
| 20 g 20 g uzeniny dle vlastní chuti: salám, slanina | Párek vepřový | 20 g |
| 20 g 20 g sýru Niva, nebo jiný výrazný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | 20 g |
| máslo nebo olej | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý nebo jiné koření (muškátový oříšek) | Pepř černý mletý | |
| 2-3 2-3 rozšlehaná vejce, dle velikosti |