Nutriční hodnoty (Kořeněný špaldový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 069 kJ / 2 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 48,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,76 g |
Tuky | 57,64 g |
– nasycené | 29,13 g |
– nenasycené | 21,69 g |
–– mononenasycené | 16,59 g |
–– polynenasycené | 5,11 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 41,90 g |
Cholesterol | 393 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 322,26 g |
– cukry | 153,26 g |
––– laktóza | 14,07 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 200 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
25 ml 25 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 25 ml |
30 g 30 g změklého másla | Máslo kravské | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 hvězdička 1 hvězdička badyánu | Badyán | 1 g |
4 4 hřebíčky | Hřebíček | |
1 lžíce 1 lžíce mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 15 g |
1 lžička 1 lžička anýzu | Anýz semena | 5 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
350 g 350 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 350 g |
1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
citronová kůra z jednoho citronu | Citronová kúra čerstvá | |
2 2 hrušky | Hruška čerstvá | 260 g |
mletá skořice na posypání | Skořice ceylonská mletá |