Nutriční hodnoty (Kořeněný špaldový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 069 kJ / 2 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,76 g |
| Tuky | 57,64 g |
| – nasycené | 29,13 g |
| – nenasycené | 21,69 g |
| –– mononenasycené | 16,59 g |
| –– polynenasycené | 5,11 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 41,90 g |
| Cholesterol | 393 mg |
| Sodík | 331 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 322,26 g |
| – cukry | 153,26 g |
| ––– laktóza | 14,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 25 ml 25 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 25 ml |
| 30 g 30 g změklého másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 hvězdička 1 hvězdička badyánu | Badyán | 1 g |
| 4 4 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička anýzu | Anýz semena | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 350 g 350 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 350 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| citronová kůra z jednoho citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 2 hrušky | Hruška čerstvá | 260 g |
| mletá skořice na posypání | Skořice ceylonská mletá |