Sladký divočák

Mirule Kuchař:

Doba přípravy: 1 - 2 h korpusy,1 h krém s chlazením, 4h zdobení PT6H30M Dorty 13 názorů

512

Suroviny

Korpus–dávka na 1 plech:
7 vajec
7 lžic krystalového cukru
7 lžic polohrubé mouky
můžeme přidat kakao
ořechy
kokos – dle výběru
Pudinkový krém z 1 dávky
1 l mléka
4 vanilkové pudinky
2 lžíce krystalového cukru
mandlové aroma ( může být i jiná příchuť )
moučkový cukr
2 másla ( zlatá hana )
kakao
kakaové floky
kokos
Na marcipán:
20 dkg cukr moučka
10 dkg sušené mléko
mandlové aroma sladké
trochu vody – dle potřeby – doporučuji po svých zkušenostech přidávat po kapkách
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:
    vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, pak po lžících pomalu zašlehávám polohr.mouku a dle potřeby ořechy, kokos nebo kakao.Vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10 – 15 minut na 160 °C.

  2. Někdy přidám mleté ořechy nebo kokos,pokud chci korpusy hnědé přidám kakao.

  3. Po upečení korpus sundám i s pečicím papírem a nechám vychladnout. Korpusy peču den dopředu.

  4. Pudinkový krém:
    asi ¾ litru mléka dám vařit s 2 lžícemi krystal.cukru, ve zbylém mléce rozmíchám 4 vanilkové pudinky.Až mléko příjde k bodu varu, vliju zbytek mléka s vanilk.pudinky a chvilku povařím do zhoustnutí. Krém nechám vychladnout, ale neměl by úplně ztuhnout.

  5. Do šlehací mísy rozkrájím másla na kousky, přidám moučkový cukr a vyšlehám do hladkého krému. Postupně po lžících přidávám vychladlý pudink a zašlehávám pomalu, aby se krém nesrazil. Takto vyšlehaný krém dochutím dle potřeby cukrem, přidám aroma a pokud chci hnědý krém, přidám kakao dle potřeby.

  6. Marcipán:
    sušené mléko s cukr,kapku vody a mandl.aroma smícháme v hmotu - dle potřeby přidáváme vodu. Když je marcipán tekutý přidám mléko i cukr.

  7. Marcipán pak rozdělím na více dílů, podle toho kolik potřebuji barev a obarvím potravinářským barvivem.

Poznámka

Na tento dort jsem měla 5 korpusů a krém ze 2 dávek .

Pláty korpusu někdy potírám i marmeládou, dort má pak výraznější chuť.

A když mi zbyou odřezky z korpusu udělám řezy - třeba s Vánočním zdobením :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Sladký divočák

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: dort divočák divočák dort dort divočák postup dorty divočák divočák z marcipánu marcipánový divočák dorty recepty na dorty dort s divočákem dort jako divočák myslivecké dorty hnědý marcipán příprava divočáka dort divocak divocaci dort divocaka divočák na dort dort z divočákem divocak dort postup marcipánový dort divočák

Zapomněl/a jsem heslo