Nutriční hodnoty (Květákovo-pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 325 kJ / 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,42 g |
| Tuky | 49,32 g |
| – nasycené | 28,14 g |
| – nenasycené | 18,17 g |
| –– mononenasycené | 14,06 g |
| –– polynenasycené | 4,11 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 14,43 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 0,61 g |
| Sacharidy | 50,85 g |
| – cukry | 15,96 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g květáku | Květák čerstvý | 300 g |
| 150 g 150 g pórku | Pórek čerstvý | 150 g |
| 1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 30 g 30 g hrubé mouky nebo krupice | Mouka pšeničná hrubá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku nebo muškátový květ, dle chuti | Česnek čerstvý | 7 g |
| cca 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| celerová nať nebo bylinky dle chuti | Petržel nať čerstvá |