Nutriční hodnoty (Balkánský salát podle Jitky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 275 kJ / 305 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,62 g |
| Tuky | 20,36 g |
| – nasycené | 13,05 g |
| – nenasycené | 6,30 g |
| –– mononenasycené | 5,55 g |
| –– polynenasycené | 0,74 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 2,88 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 2,01 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 12,30 g |
| – cukry | 10,50 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 salát (nejlépe ledový) | Salát hlávkový čerstvý | |
| 1 1 menší salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 3 3 rajčata (nebo podle chuti) | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 1 1 plechovka kukuřice (nejlépe Bonduell) | Kukuřice sterilovaná | |
| asi 100 g 100 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |
| 1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| bazalka | Bazalka čerstvá |