Nutriční hodnoty (Bramboráky se zelnou směsí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 677 kJ / 879 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 75,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 33,52 g |
| – nasycené | 8,15 g |
| – nenasycené | 15,86 g |
| –– mononenasycené | 13,03 g |
| –– polynenasycené | 2,83 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 940 mg |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 5,63 g |
| Sacharidy | 64,70 g |
| – cukry | 58,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 1,5 kg cca 1,5 kg brambor - oloupaných, nastrouhaných | Brambor zimní | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| česnek dle chuti, klidně celá palička palička | Česnek čerstvý | |
| cca 1 lžíce 1 lžíce majoránky, dle chuti | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 250 g 250 g gothaje, jemně pokrájeného - lze vynechat | ||
| hladká mouka dle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 500 g 500 g kysaného zelí, okapaného | ||
| 250 g 250 g uzeného masa (plec, krkovice...) | Vepřová plec uzená | 250 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku, dle chuti | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| cca 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice, dle kyselosti zelí | Cukr bílý | 50 g |
| olej | Olej řepkový |