Nutriční hodnoty (Zadělávaná cibule / Sladkokyselá cibulová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 897 kJ / 1 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,58 g |
| Tuky | 100,45 g |
| – nasycené | 59,33 g |
| – nenasycené | 38,79 g |
| –– mononenasycené | 32,92 g |
| –– polynenasycené | 5,86 g |
| ––– omega 3 | 1,46 g |
| Vláknina | 1,53 g |
| Cholesterol | 279 mg |
| Sodík | 37 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 57,34 g |
| – cukry | 35,06 g |
| ––– laktóza | 3,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g cibule, pokrájené na měsíčky | ||
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky oleje | Olej řepkový | 10 ml |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky drceného kmínu (nebo mletého) | Kmín mletý | 2.5 g |
| pepř mletý dle chuti - není nutný | Pepř černý mletý | |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| cca 30 g 30 g cukru krupice, dle chuti | Cukr bílý | 30 g |
| ocet dle chuti, přidáváme po lžičkách | Ocet lihový | |
| 100 ml 100 ml smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| cca 300 ml 300 ml vývaru nebo mléka, dle potřeby | Vývar hovězí | 300 ml |