Nutriční hodnoty (Zadělávaná cibule / Sladkokyselá cibulová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 4 897 kJ / 1 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,89 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,58 g |
Tuky | 100,45 g |
– nasycené | 59,33 g |
– nenasycené | 38,79 g |
–– mononenasycené | 32,92 g |
–– polynenasycené | 5,86 g |
––– omega 3 | 1,46 g |
Vláknina | 1,53 g |
Cholesterol | 279 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 57,34 g |
– cukry | 35,06 g |
––– laktóza | 3,56 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g cibule, pokrájené na měsíčky | ||
70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
2 lžičky 2 lžičky oleje | Olej řepkový | 10 ml |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
0,5 lžičky 0,5 lžičky drceného kmínu (nebo mletého) | Kmín mletý | 2.5 g |
pepř mletý dle chuti - není nutný | Pepř černý mletý | |
30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
cca 30 g 30 g cukru krupice, dle chuti | Cukr bílý | 30 g |
ocet dle chuti, přidáváme po lžičkách | Ocet lihový | |
100 ml 100 ml smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
cca 300 ml 300 ml vývaru nebo mléka, dle potřeby | Vývar hovězí | 300 ml |