Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zadělávaná cibule / Sladkokyselá cibulová omáčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie4 897 kJ /
1 170 kcal
Bílkoviny8,47 g
– z toho živočišné bílkoviny4,89 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,58 g
Tuky100,45 g
– nasycené59,33 g
– nenasycené38,79 g
–– mononenasycené32,92 g
–– polynenasycené5,86 g
––– omega 31,46 g
Vláknina1,53 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy57,34 g
– cukry35,06 g
––– laktóza3,56 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g cibule, pokrájené na měsíčky
70 g 70 g másla Máslo kravské 70 g
2 lžičky 2 lžičky oleje Olej řepkový 10 ml
sůl dle chuti Sůl mořská
0,5 lžičky 0,5 lžičky drceného kmínu (nebo mletého) Kmín mletý 2.5 g
pepř mletý dle chuti - není nutný Pepř černý mletý
30 g 30 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
cca 30 g 30 g cukru krupice, dle chuti Cukr bílý 30 g
ocet dle chuti, přidáváme po lžičkách Ocet lihový
100 ml 100 ml smetana ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
cca 300 ml 300 ml vývaru nebo mléka, dle potřeby Vývar hovězí 300 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.