Houskový knedlík

Smallk Kuchař:

4-5 knedlíků Domácí pekárna 28 názorů

530
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Suroviny

1 kg hrubé mouky
1/2 litru mléka nebo vody
1 vejce
1 nakrájený rohlík nebo hrst burizonů
7 g sušené kvasnice ( sáček)
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše necháme smíchat a vykynout v pekárně. Po vyjmutí vytvoříme knedlíky a jemně posypeme moukou, aby neokoraly. Poté je vaříme v osolené vodě, každou stranu 10 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houskový knedlík

  • Spejle Spejle(neregistrovaný)

    Děkujui za úžasný recept, zkoušela jsem knedlíky několikrát a povedly se pokaždé. Již jiné knedlíky nedělám než ty Vaše. Ještě jednou děkuji a dávám bodík:yes::-K:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    scofiq:Mam pocit, ze do Moulinex XXL ano, ale u jinych bych to radeji nezkousela.Podivejte se do navodu, urcite to tam bude uvedeno.Ja pracuji obvykle s cca 500g.

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ...do pekárny se vejde 1kg mouky? nemám s ní až takovou zkušenost a nerada bych něco pokazila - díky za odpověď Jiřina

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    jj tak už jenom tento recept na knedlíky ... opět super :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    tak jsem uvařila tento knedlík a přidávám se do řady spokojených kuchařek/ů. :yes: :yes: :yes: Knedlík je opravdu vynikající, předtím jsem vařila na páře, neb mi knedlíky ve vodě praskly a po vyndání se mi trochu srazily, ale tento jsem riskla ve vodě a paráda. Zaděláno v pekárně, jen jsem přidala 2 KL soli. Myslím že už budu vařit jen podle tohoto receptu :-p :yes: :yes: :yes: 28 bodík

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    vypadá moooc dobře, dneska vyzkouším, ale mám dotaz, zda se tyto knedle mohou dát aj do mrazáku - pokud nějaké zbydou:-))

    Odpovědět

  • lenka lenka (neregistrovaný)

    taky zadělávám v ruce, ale jenom ze třetinového množství neb knedlíky jí jen můj muž, je supeeer :-)

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Recept je to v pořádku, ale krapet stručný. Mám přeci jen trochu rozvinutější viz http://gastronomie-typ.blogspot.cz/2011/08/domaci-..., například dávám trochu více droždí a maličko cukru.

    A jedna velmi důležitá věc, pokud nekrájíme všechny ihned po vylovení (např. chceme si nechat na později a nechceme aby nám oschly), musíme je bezpodmínečně propíchat. Jinak se nám srazí.

    Odpovědět

  • Blanka72 Blanka72

    Nechápu čím to je,ale je fakt výborný. Nedělám v pekárně..zadělávám v ruce, ne s mlékem ,ale s vodou, protože máme intoleranci na kravs. bílkovinu- v rodině a vodu jsem ani nějak neměřila, spíš podle oka..ale je to zatím nejlepší knedlík,jaký jsem dělala .Děkuji:-K

    Odpovědět

  • mracek-dracek mracek-dracek

    Zdravím,
    tento knedlík je naprosto fantastický..Právě na něj už opět zadělávám;-).Díky za tip:-K..
    Jiný už neděláme :-).
    Přeji hezký den ;-),Petra.

    Odpovědět

  • hvezdicka07 hvezdicka07

    Tenhle knedlík miluju :-p a už jiný nedělám..děkuji za super recept :-)

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    Tak už kynou:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • gurtlerova gurtlerova

    Právě jsem dělala, moc dobrý, povedený knedlíček, krásně drží kulatý :) tvar.. těsto jsem tedy míchala a kynulo na topení :) a super, díky za receptík ;-) + :yes:

    Odpovědět

  • Markitek Markitek

    Tak jsem dnes snad po 10 letech uvařila knedlík podle tohoto receptu a moc se povedl, jen jsem ještě přidala KL cukru a Kl soli (kávovou lž.) Ty kupovaný jsou čím dál horší a jsem ráda, že jsem se k vaření knedlíku vrátila, díky za inspiraci:-K

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo