Ořechovka - likér

leosek Kuchař: leosek

Doba přípravy: 30 min. 1,5 L Nápoje 13 názorů

Suroviny

1 litr slivovice nebo vínovice nebo čistého lihu
20 ks zelených ořechů (sklízíme v druhé polovině června kdy mají nevyvinutou skořápku a mléčné jádro)
6 ks nového koření
5 hřebíčků
trochu zázvoru (sušený)
špetka fenyklu
špetka anýzu
půl citronu
kousek skořice
vanilky
pomerančové kůry
1/4 cukru
1/2 l vody
(4 l sklenici)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy nakrájíme na měsíčky, přidáme 6 nových koření, 5 hřebíčkú, trochu zázvoru, špetku fenyklu, anýzu a půl citronu, kousek skořice, vanilky, pomerančové kůry a zalijeme alkoholem.

  2. Necháme 14 dní za oknem na slunci.

  3. Rozvařit 1/4 kg cukru 1/2 l vody a ořechovku osladit a přecedit přes plátýnko. Potom nechat chvíli uležet a popíjet.

Poznámka

Ořechy budou vhodné tak asi za týden.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 591 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ořechovka - likér

  • 1jajaja1 1jajaja1

    Děkuji za vyčerpávající odpověď.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    1jajaja1: Autor receptu vám pravděpodobně neodpoví, už asi 5 roku nevložil žádný recept, takže to vypadá , že na Topreceptech skončil. Badyán tam opravdu na fotu je, nakonec i chuťově korespodnuje s ostatním kořením, tak nic nezkazíte, když ho použijete. Autor to asi jen opomenul do receptu připsat. Nebo místo klasického názvu badyán použil lidový název anýz (badyánu se někdy říká hvězdicový anýz nebo také čínský anýz - viz wikipedie). Pravý anýz je chuťově velmi podobný, ale je to zcela jiná rostlina a jinak vypadající koření. Snad jsem vám alespoň trochu pomohla. ;-):-D

    Odpovědět

  • 1jajaja1 1jajaja1

    Na obrázku vidím badyán, ale v receptu ho nevidím? Patří tam také?

    Odpovědět

  • Tomashrom12 Tomashrom12

    leosek: je normální zese ta vodka od tech orechu zbarvuje ???????????????

    Odpovědět

  • Věra Vacková Věra Vacková(neregistrovaný)

    Právě jdu do toho,asi nejvíc je na to zvědavá moje druhá polovička.

    Odpovědět

  • Vlasta Vlasta(neregistrovaná)

    Mám ořechy naložené 2 roky, jsou ještě použitelné? Děkuji!vevvla@seznam.cz

    Odpovědět

  • leosek leosek(autor receptu)

    Já už mám 14 dní hotovo a je špica

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    mám právě naloženo;-) teď ještě počkat těch 14 dní:-//:-D:-D
    jsem zvědavá:-8 pak dám vědět;-)

    Odpovědět

  • leosek leosek(autor receptu)

    Vanilka - lusk i zdření,pomeranč - sušená kůra nebo čerstvá to je jedno.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jana Remkova:Jani díky;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Simona Kucerova: Simi, našla bys ji jinde. Mám dojem, že kdybys zadala recepty.cz, je tam ořechovka. Trochu si to pamatuji kvůli té slivovici;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vanilkou se myslí lusk..bez dřeně:-?
    a pomerančovou kůru sušenou,kandovanou..nebo jakou:-?:-?
    jinak to vypadá dost slibně..ořeší se už začíná zelenat;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jestli je to ta ořechovka co dělala moje babička,tak bych byla šťástná:-8dělávala jí moc dobrou,ale bohužel recept si vzala sebou na onen svět a já již zkoušela různé ořechovky,ale zatím to nebylo ono.;-)Určitě vyzkouším;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ořechovka recept domácí ořechovka top recepty ořechovka ze slivovice orechovka domaci ořechovka recept recept na ořechovku domácí ořechový likér ořechový likér z rumu domaci orechovka nejlepší ořechovka ořechovka z rumu nejlepší recept na ořechovku nejlepší ořechovka recept domácí likéry ořechovka ořechovka ze slivovice recept ořechový likér-recept domaci orechovka z rumu recept ořechovka jak se dělá ořechovka ořechovy domací liker

Zapomněl/a jsem heslo