Nutriční hodnoty (Špaldový jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 061 kJ / 3 122 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,84 g |
| Tuky | 134,73 g |
| – nasycené | 74,95 g |
| – nenasycené | 49,58 g |
| –– mononenasycené | 42,89 g |
| –– polynenasycené | 6,69 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 34,10 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 415 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 381,96 g |
| – cukry | 196,54 g |
| ––– laktóza | 13,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g změklého másla | Máslo kravské | 125 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 250 g 250 g špaldové mouky (nebo celozrnné špaldové mouky) | Mouka špaldová hrubá | 250 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| jablka | Jablko čerstvé |