Nutriční hodnoty (Velikonoční perníkové srdce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 5 533 kJ / 1 323 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,10 g |
Tuky | 22,69 g |
– nasycené | 5,46 g |
– nenasycené | 10,50 g |
–– mononenasycené | 8,40 g |
–– polynenasycené | 2,10 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 299 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 253,30 g |
– cukry | 250,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku rozpuštěného másla | Máslo kravské | 125 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1,5 hrnku 1,5 hrnku kefíru (nebo podmáslí) | Kefír | 375 ml |
1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1 lžička 1 lžička strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
máslo na vymazání | Máslo kravské |