Nutriční hodnoty (Nashi koláč s mascarpone a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 15 246 kJ / 3 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,93 g |
| Tuky | 249,98 g |
| – nasycené | 141,18 g |
| – nenasycené | 101,18 g |
| –– mononenasycené | 81,83 g |
| –– polynenasycené | 19,35 g |
| ––– omega 3 | 1,97 g |
| Vláknina | 21,82 g |
| Cholesterol | 991 mg |
| Sodík | 422 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 279,49 g |
| – cukry | 144,04 g |
| ––– laktóza | 9,29 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 120 120 g vychlazeného másla nasekaného na kousky | Máslo kravské | 120 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce ledové vody (ideálně z rozpuštěného ledu) | Voda | 63 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce vychlazeného zeleninového vývaru (můžete nahradit vodou) | Vývar zeleninový | 30 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| špetka špetka moučkového cukru | Cukr bílý | |
| 90 g 90 g cukru krupice | Cukr bílý | 90 g |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 3 3 zralé hrušky | Hruška čerstvá | 390 g |
| 50 g 50 g plátků mandlí | Mandle loupané | 50 g |
| citrónová šťáva (na případné pokapání ovoce, aby nezhnědlo) | Šťáva z citrónu |