Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zapletená vánočka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie14 781 kJ /
3 533 kcal
Bílkoviny71,59 g
– z toho živočišné bílkoviny17,09 g
– z toho rostlinné bílkoviny54,50 g
Tuky148,51 g
– nasycené85,69 g
– nenasycené54,13 g
–– mononenasycené46,99 g
–– polynenasycené7,14 g
––– omega 30,52 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 144 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy468,79 g
– cukry111,80 g
––– laktóza1,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
150 g 150 g másla Máslo kravské 150 g
100 g 100 g cukru krupice Cukr bílý 100 g
30 g 30 g droždí Droždí pekařské lisované 30 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
250 ml 250 ml smetany ke šlehání 33% Smetana kravská sladká 30% 250 ml
3 lžíce 3 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 45 ml
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
kandované ovoce Citron kandovaný
muškátový oříšek Muškátový oříšek
drcený hřebíček Hřebíček
rozinky Rozinky
mandle Mandle neloupané
vejce na potření Vejce slepičí
mandle na ozdobení Mandle neloupané
tuk (na vymazání) Margarín

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.