Nutriční hodnoty (Falešná tatarka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 314 kJ / 75 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,75 g |
| Tuky | 5,76 g |
| – nasycené | 1,39 g |
| – nenasycené | 4,03 g |
| –– mononenasycené | 2,98 g |
| –– polynenasycené | 1,05 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 0,50 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 156 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 4,36 g |
| – cukry | 0,61 g |
| ––– laktóza | 0,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pomazánkové máslo bez příchuti | Pomazánka mléčná | |
| 2 lžičky 2 lžičky zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 16 ml |
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 12.5 g |
| 2-3 2-3 sterilované okurky (podle velikosti) | Okurka polní zavařená | |
| malá cibule | Cibule čerstvá | |
| mléko podle otřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| pár kapek kapek šťávy z citronu | Šťáva z citrónu | |
| voda z okurek | Okurka salátová čerstvá |