Nutriční hodnoty (Bramborové noky se žampionovou omáčkou z mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 957 kJ / 2 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 48,70 g |
Tuky | 93,06 g |
– nasycené | 56,22 g |
– nenasycené | 32,23 g |
–– mononenasycené | 27,93 g |
–– polynenasycené | 4,31 g |
––– omega 3 | 0,93 g |
Vláknina | 35,25 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 322 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 302,38 g |
– cukry | 21,63 g |
––– laktóza | 7,93 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
cca 250-300 g cca 250-300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 275 g |
1 lžíce 1 lžíce rozpuštěného vlahého másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl (cca 3 špetky) | Sůl mořská | |
špetka špetka kurkumy | Kurkuma mletá | |
400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
150 g 150 g mascarpone | Mascarpone | 150 g |
50-100 ml 50-100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
cca hrnek hrnek zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
kmín | Kmín | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
pár kapek kapek citronové šťávy | Šťáva z citrónu |