Nutriční hodnoty (Bramborové noky se žampionovou omáčkou z mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 957 kJ / 2 380 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,70 g |
| Tuky | 93,06 g |
| – nasycené | 56,22 g |
| – nenasycené | 32,23 g |
| –– mononenasycené | 27,93 g |
| –– polynenasycené | 4,31 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 35,25 g |
| Cholesterol | 412 mg |
| Sodík | 322 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 302,38 g |
| – cukry | 21,63 g |
| ––– laktóza | 7,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| cca 250-300 g cca 250-300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 275 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rozpuštěného vlahého másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl (cca 3 špetky) | Sůl mořská | |
| špetka špetka kurkumy | Kurkuma mletá | |
| 400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 150 g 150 g mascarpone | Mascarpone | 150 g |
| 50-100 ml 50-100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
| cca hrnek hrnek zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pár kapek kapek citronové šťávy | Šťáva z citrónu |