Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborové noky se žampionovou omáčkou z mascarpone)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 957 kJ /
2 380 kcal
Bílkoviny65,55 g
– z toho živočišné bílkoviny16,85 g
– z toho rostlinné bílkoviny48,70 g
Tuky93,06 g
– nasycené56,22 g
– nenasycené32,23 g
–– mononenasycené27,93 g
–– polynenasycené4,31 g
––– omega 30,93 g
Vláknina35,25 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy302,38 g
– cukry21,63 g
––– laktóza7,93 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g brambor Brambor zimní 500 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
cca 250-300 g cca 250-300 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 275 g
1 lžíce 1 lžíce rozpuštěného vlahého másla Máslo kravské 10 g
sůl (cca 3 špetky) Sůl mořská
špetka špetka kurkumy Kurkuma mletá
400 g 400 g žampionů Žampion čerstvý 400 g
2 2 šalotky Šalotka čerstvá
150 g 150 g mascarpone Mascarpone 150 g
50-100 ml 50-100 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 75 ml
cca hrnek hrnek zeleninového vývaru Vývar zeleninový
lžíce lžíce másla Máslo kravské
nasekaná petrželka Petržel nať čerstvá
kmín Kmín
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
pár kapek kapek citronové šťávy Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.