Guláš z vepříka

Loulalo Kuchařka: Loulalo

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

sádlo nebo olej
600 g vepřového masa (plec bez kosti)
3 střední cibule
mletá paprika (sladká, zauzená, pálivá)
sůl
mletý pepř
2-4 stroužky česneku
hladká mouka
majoránka
kmín
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibulku do hněda, přidáme vepřové maso, papriku a krátce orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme pepř, kmín a osolíme.

  2. Vaříme cca 1 - 1,5 h. - do změknutí masa, poté přidáme dle potřeby vodu, masový bujón a zahustím hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Když je vše rozmíchané, přidávám lisovaný česnek a majoránku.

  3. Pokud je málo slaný, dochutíme solí a vaříme ještě cca 20 - 30 min.

Poznámka

Dávám přednost sádlu.

Pokud mám český česnek (náš ze zahrádky) dávám 2 stroužky, jinak 4 :-)

Příloha je vhodná jakákoliv. My máme rádi rýži :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z vepříka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: guláš recept maďarsky zauzená paprika vepřový guláš bez papriky