Nutriční hodnoty (Tradiční italské jahodové tiramisu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 555 kJ / 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 35,18 g |
| – nasycené | 12,66 g |
| – nenasycené | 15,00 g |
| –– mononenasycené | 11,60 g |
| –– polynenasycené | 3,40 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 813 mg |
| Sodík | 343 mg |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 95,90 g |
| – cukry | 93,80 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 250 mascarpone | Mascarpone | |
| 60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| asi 500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
| citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 200 g 200 g savoiardi nebo jiných cukrářských piškotů | ||
| asi 4 lžíce 4 lžíce našlehané smetany (není nutná) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| meduňkový sirup zředěný 1:2 s vodou (lze nahradit jiným) | Voda |