Nutriční hodnoty (Makové „Telky“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 130 kJ / 987 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,66 g |
| Tuky | 58,16 g |
| – nasycené | 17,03 g |
| – nenasycené | 35,96 g |
| –– mononenasycené | 16,66 g |
| –– polynenasycené | 19,30 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 12,56 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 1,40 g |
| Sůl | 3,50 g |
| Sacharidy | 86,39 g |
| – cukry | 5,64 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g pšeničného kvasu | ||
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 30 g 30 g vody | Voda | 30 ml |
| 30 g 30 g změklého sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 4-4,5 lžíce 4-4,5 lžíce celého máku | Mák modrý | 63.75 g |
| 3-4 g 3-4 g soli | Sůl mořská | 3.5 g |