Gulášová polévka

Pavlyrecepty Kuchařka: Pavlyrecepty

Doba přípravy: 30-90 minut (dle masa) Polévky 8 názorů

Suroviny

olej
2 cibule
2 velké brambory
0,5 kg předního hovězího masa (syrové nebo předvařené)
sladká paprika
sůl
pepř
2 stroužky česneku
1 malý protlak
1 Masox
2 lžíce hladké mouky
majoránka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibuli.

  2. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky 1x1x1 cm.

  3. Nasypeme sladkou papriku a orestujeme.

  4. Přidáme mouku, promícháme.

  5. Opepříme, nastrouháme česnek, zalijeme vodou a vaříme do měkka.

  6. Přidáme brambory, Masox, protlak, česnek a vaříme do měkka.

  7. Zahustíme moukou. Ochutíme majoránkou.

  8. Krátce povaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gulášová polévka

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Pavlyrecepty: :-O já jsem se slušně zeptala, proč když je v základu už mouka proč do toho ještě dávat "ameriku"...a vysvětlila svůj názor na TOP....ale NIKDY bych si nedovolila napsat, že se mi něčí recepty nelíbí, i kdybych si to myslela, každému chutná něco jiného...

    Dámy, děkuji, mizím z pískoviště:-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Pavlyrecepty: Musím se Eji57 zastat - věcný komentář není rýpání. Fakt je, že sem přidáváte recepty, které tu jsou už mnohokrát, a místo toho, abyste se snažila ozvláštnit recept, hledáte nový název pro notoricky známé jídlo. TOP zní opravdu trochu moc sebevědomě, zvláště když se člověk někde teprve uvádí - to trocha pokory nikdy neškodí. ;-)

    A že se Vám Ejiny recepty nelíbí? To tak klidně může být, ale když se podíváte, kolik lidí si je oblíbilo, tak jsou její recepty mnohem úspěšnější než ty Vaše. Kromě toho Vaše poznámka zavání trochu dětským sporem na pískovišti. :-D

    P.S. Gulášovku bych taky zahustila, jako to dělají v Německu, ale masox bych do ní opravdu nestrkala. Proč, když v ní je spousta jiných dobrých věcí!

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Hezké sobotní ráno :-K, nechci se Eji57 zastávat, ale výraz TOP chápu stejně jako ona. Pokud chcete recept nějak odlišit od stejných názvů, je možné, kromě toho, co navrhuje Eja 57 přidat římské číslice -I, II,....Ale na druhou stranu je také třeba zvážit, jestli je nutné sem přidávat další téměř totožný recept :-O. Je tu velké množství duplicitních receptů. Pokud je váš recept stejný nebo téměř stejný jako některý ze stávajících receptů, je možné ( a možná i lepší) přidat ke stávajícímu receptu foto a popřípadě v komentáři napsat své vylepšení <3. A ještě na závěr:mně se recepty Eji 57 líbí :-D:-D:-8.

    Odpovědět

  • Pavlyrecepty Pavlyrecepty(autor receptu)

    Eja57: nezlobte se.Vy prostě rýpáte.ale pro Váš klid to změním.mimochodem Vaše recepty se mi nelíbí vůbec. Děkuji a hezký den.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Pavlyrecepty: TOP je prostě určitý symbol, že TOP....to ani jeden z vašich TOP receptů opravdu není, podobných je tady hodně...."podle mne", "oblíbená v naší rodině":-?:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    Jen moukou zahustit :-O to bych udělala jíšku do polévky. ;-) a místo oleje bych zvolila sádlo ;-)

    Odpovědět

  • Pavlyrecepty Pavlyrecepty(autor receptu)

    Dobrý večer. Na masoxu a hladké mouce nevidím nic špatného. Ale není tam top z důvodu, že je to exkluzivní recept. Jen jsem potřebovala připsat něco k názvu,aby byl název schválen. Ale i tak, nám takhle polévka moc chutná celé rodině...:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Mohu se zeptat proč TOP? S Masoxem a zahuštěná moukou?

    Odpovědět