Nutriční hodnoty (Špaldovo-mandlová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 896 kJ / 3 321 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,20 g |
| Tuky | 111,88 g |
| – nasycené | 15,56 g |
| – nenasycené | 84,95 g |
| –– mononenasycené | 46,35 g |
| –– polynenasycené | 38,60 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 71,80 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 373 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 454,43 g |
| – cukry | 163,53 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 160 g 160 g jemně mletých mandlí (se slupkou) | Mandle loupané mleté | 160 g |
| 350 g 350 g špaldové celozrnné mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 350 g |
| 155 g 155 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 155 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku slunečnicového nebo řepkového oleje | ||
| 1 hrnek 1 hrnek studené vody | Voda | 250 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 lžíce 1 lžíce holandského kakaa (nemusí být) | Kakao prášek | 15 g |