Nutriční hodnoty (Řepačka se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 453 kJ / 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 16,80 g |
– nasycené | 7,69 g |
– nenasycené | 8,54 g |
–– mononenasycené | 6,17 g |
–– polynenasycené | 2,37 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 27,90 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 76,50 g |
– cukry | 21,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 1/4 hlávky cca 1/4 hlávky bílého zelí (pro růžovou barvu viz. foto) nebo červeného (pro barvu fialovou) | Zelí bílé čerstvé | 750 g |
cca 2 cca 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
cca 5 cca 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
cca 4 cca 4 malé řepy | Červená řepa čerstvá | |
smetana (30%) | Smetana kravská sladká 12% | |
kousek kousek masa nebo kůže z uzeného masa | Vepřová kýta | |
masox (nemusí být, ale je to lepší) | Bujón hovězí | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
kmín, muškátový ořech | Muškátový oříšek | |
ocet | Ocet lihový | |
voda | Voda |