Hovězí grill-burger

Grilování Doba přípravy: 30 minut 9 názorů

Grilování Doba přípravy: 30 minut 9 názorů

Suroviny 6 porcí

3/4 kg mletého hovězího masa (na 6 porcí)
1/2 svazku čerstvé plocholisté petrželové natě
1/2 svazku čerstvé koriandrové nati
6 plátků uzené slaniny
čerstvě mletá hrubozrnná mořská sůl
čerstvě mletý pepř čtyř barev
bílá cibule
nakládané pikantní okurky
Dijonská majonéza
hustý kečup
6 plátků sýru Chedar
1/2 hlávky ledového salátu

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu.

  2. Nakrájíme si na jemno bílou cibuli, pikantní okurky na plátky, rajčata na plátky a ledový salát na nudličky a sýr.

  3. Rozpálíme si dobře gril. Z hovězího masa vytvoříme za pomocí kovové formičky 6 pevných masových placek vysokých 2 cm. Vložíme na špekem potřený rošt rozpáleného grilu a velmi zprudka opečeme z obou stran cca 5 minut z každé strany. Na každou porci masa položíme plátek sýru.

  4. V tuto dobu si opečeme dokřupava i plátky uzené slaniny. Rozříznuté burgerové bulky opečeme z vnitřní strany na sucho na grilu.

  5. Spodní část bulky potřeme bohatě Dijonskou majonézou, bohatě posypeme nasekanou bílou cibulí, plátky pikantních okurek a bohatě posypeme nudličkami nakrájeného ledového salátu. Z grilu přendáme na bulku roztaveným sýrem ozdobené maso, poklademe tenkými plátky rajčete, plátkem opečené křupavé slaniny a přiklopíme horní částí bulky, kterou jsme z vnitřní strany potřeli hustým kečupem.

Poznámka od kuchařky

Věřte, že maso je neuvěřitelně lahodné a šťavnaté a zamilují si jej i odpůrci jakýchkoliv burgrů.

Komentáře k receptu Hovězí grill-burger

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Ahojte, zkoušeli jste někdo již předpřipravené hovězí mleté maso na burgry z obchodu? V sobotu grilujeme a uvažuji, že bych koupila tyto z albert letáku :-?
    page=16#previewhttp://www.letakomat.cz/albert/aktualni-letak-supe...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • aisha aisha

    Jen se zakousnout..:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Colombo ty jsi fakt dábel,opět nekutečná mňamka...venku se nedá grilovat a já bych potřebovala nakrmit řemeslníky,to by byla bomba...mám doma sice gril s mramorovou plotýnkou,ale ten neumí,nemá dobrý ohřev,chjo...nerada bych jim ublížila:-))holt průjem je konec práce.-))

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Provokuješ:-D - až přestane pršet, taky budeme grilovat:-D:yes:

    Odpovědět

  • Pavla Čiperná Pavla Čiperná(neregistrovaný)

    To vypadá opravdu úžasně!!! :-O:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Colombo65: děkuju :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    spagetka:
    ... rozehřát gril na MAX. potřít mřížku nebo plotýnku špekem a položit maso, jakmile se zatáhne a opeče tak se "samo" pustí ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Oto, to bych zkusila na tom mém kompaktním domácím grilu. Myslíš že mám to mleté maso dát rovnou na plotýnku nebo dát do alobalu?:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: burger burger recept recept burger burger na grilu maso na burgery recept burger na gril burger na grilu recept burger recepty jak udělat burger burger z hovězího masa burger na gril recept maso na burgery recepty hovězí burgr hovězí na grilu recept na burger hovězí hamburger podle pohlreicha burger z hoveziho burgery recepty recepty na burger jaké hovězí maso na burger