

Hovězí grill-burger
Suroviny 6 porcí
- 3/4 kg mletého hovězího masa (na 6 porcí)
- 1/2 svazku čerstvé plocholisté petrželové natě
- 1/2 svazku čerstvé koriandrové nati
- 6 plátků uzené slaniny
- čerstvě mletá hrubozrnná mořská sůl
- čerstvě mletý pepř čtyř barev
- bílá cibule
- nakládané pikantní okurky
- Dijonská majonéza
- hustý kečup
- 6 plátků sýru Chedar
- 1/2 hlávky ledového salátu
Postup přípravy receptu
Hovězí mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu.
Nakrájíme si na jemno bílou cibuli, pikantní okurky na plátky, rajčata na plátky a ledový salát na nudličky a sýr.
Rozpálíme si dobře gril. Z hovězího masa vytvoříme za pomocí kovové formičky 6 pevných masových placek vysokých 2 cm. Vložíme na špekem potřený rošt rozpáleného grilu a velmi zprudka opečeme z obou stran cca 5 minut z každé strany. Na každou porci masa položíme plátek sýru.
V tuto dobu si opečeme dokřupava i plátky uzené slaniny. Rozříznuté burgerové bulky opečeme z vnitřní strany na sucho na grilu.
Spodní část bulky potřeme bohatě Dijonskou majonézou, bohatě posypeme nasekanou bílou cibulí, plátky pikantních okurek a bohatě posypeme nudličkami nakrájeného ledového salátu. Z grilu přendáme na bulku roztaveným sýrem ozdobené maso, poklademe tenkými plátky rajčete, plátkem opečené křupavé slaniny a přiklopíme horní částí bulky, kterou jsme z vnitřní strany potřeli hustým kečupem.
Poznámka od kuchařky
Věřte, že maso je neuvěřitelně lahodné a šťavnaté a zamilují si jej i odpůrci jakýchkoliv burgrů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí grill-burger
-
Ahojte, zkoušeli jste někdo již předpřipravené hovězí mleté maso na burgry z obchodu? V sobotu grilujeme a uvažuji, že bych koupila tyto z albert letáku
page=16#previewhttp://www.letakomat.cz/albert/aktualni-letak-supe... -
Juj
-
Jen se zakousnout..
-
Colombo ty jsi fakt dábel,opět nekutečná mňamka...venku se nedá grilovat a já bych potřebovala nakrmit řemeslníky,to by byla bomba...mám doma sice gril s mramorovou plotýnkou,ale ten neumí,nemá dobrý ohřev,chjo...nerada bych jim ublížila
holt průjem je konec práce.-))
-
Provokuješ
- až přestane pršet, taky budeme grilovat
-
To vypadá opravdu úžasně!!!
-
Colombo65: děkuju
-
spagetka:
... rozehřát gril na MAX. potřít mřížku nebo plotýnku špekem a položit maso, jakmile se zatáhne a opeče tak se "samo" pustí -
Oto, to bych zkusila na tom mém kompaktním domácím grilu. Myslíš že mám to mleté maso dát rovnou na plotýnku nebo dát do alobalu?