Nutriční hodnoty (Brambory přelité jogurtovou omáčkou se dvěma druhy hub)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 119 kJ / 745 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,15 g |
| Tuky | 18,07 g |
| – nasycené | 11,49 g |
| – nenasycené | 5,34 g |
| –– mononenasycené | 4,44 g |
| –– polynenasycené | 0,90 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 48 mg |
| Sodík | 113 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 103,46 g |
| – cukry | 14,58 g |
| ––– laktóza | 6,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 150 g 150 g bílého řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | 150 ml |
| 150-200 ml 150-200 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 175 ml |
| 1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený |