Nutriční hodnoty (Rajčatový salát s křenem a bazalkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 965 kJ / 470 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,90 g |
| Tuky | 18,27 g |
| – nasycené | 5,99 g |
| – nenasycené | 11,48 g |
| –– mononenasycené | 9,72 g |
| –– polynenasycené | 1,77 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 9,25 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 292 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 55,95 g |
| – cukry | 44,51 g |
| ––– laktóza | 8,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 400 g |
| 200 ml 200 ml jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 200 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 37.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| sůl | Sůl mořská |