Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramboračka s čerstvými houbami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie4 965 kJ /
1 187 kcal
Bílkoviny23,43 g
– z toho živočišné bílkoviny1,89 g
– z toho rostlinné bílkoviny21,54 g
Tuky61,40 g
– nasycené31,74 g
– nenasycené28,35 g
–– mononenasycené23,78 g
–– polynenasycené4,57 g
––– omega 30,18 g
Vláknina35,32 g
Cholesterol 86 mg
Sodík 980 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy119,74 g
– cukry16,03 g
––– laktóza0,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g čerstvých hub Hřib čerstvý 200 g
400 g 400 g brambor Brambor zimní 400 g
100 g 100 g kořenové i košťálové zeleniny (mrkev, celer, petržel, kapusta, květák) Mrkev čerstvá 100 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
50 g 50 g uzené slaniny (nebo špeku) Špek 50 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky (nebo polohrubé) Mouka pšeničná hladká 25 g
zeleninový vývar (nebo 2 kostky zeleninového bujónu) Vývar zeleninový
1 lžička 1 lžička koření čubrica Čubrica 5 g
1 špetka 1 špetka kurkumy Kurkuma mletá
1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu Kmín 2.5 g
1 lžíce 1 lžíce sušené majoránky Majoránka sušená 15 g
mletý pepř Pepř černý mletý
dochucovadlo typu Maggi Polévkové koření tekuté
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.