Nutriční hodnoty (Bramboračka s čerstvými houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 965 kJ / 1 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,54 g |
| Tuky | 61,40 g |
| – nasycené | 31,74 g |
| – nenasycené | 28,35 g |
| –– mononenasycené | 23,78 g |
| –– polynenasycené | 4,57 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 35,32 g |
| Cholesterol | 86 mg |
| Sodík | 980 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 119,74 g |
| – cukry | 16,03 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 200 g |
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 100 g 100 g kořenové i košťálové zeleniny (mrkev, celer, petržel, kapusta, květák) | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 50 g 50 g uzené slaniny (nebo špeku) | Špek | 50 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky (nebo polohrubé) | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| zeleninový vývar (nebo 2 kostky zeleninového bujónu) | Vývar zeleninový | |
| 1 lžička 1 lžička koření čubrica | Čubrica | 5 g |
| 1 špetka 1 špetka kurkumy | Kurkuma mletá | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sušené majoránky | Majoránka sušená | 15 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| tekuté polévkové koření | Polévkové koření tekuté | |
| sůl | Sůl mořská |