Nutriční hodnoty (Staročeská polévka Žebračka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 671 kJ / 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 7,17 g |
| – nasycené | 4,56 g |
| – nenasycené | 2,50 g |
| –– mononenasycené | 0,93 g |
| –– polynenasycené | 1,57 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 58 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 13,70 g |
| – cukry | 9,10 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 krajíců 5 krajíců chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 750 ml 750 ml vývaru | Vývar masový | 750 ml |
| 100 ml 100 ml mléka (nebo smetany) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| petrželka (čerstvá nať) | Petržel nať čerstvá | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |