Nutriční hodnoty (Sladká kolečka-recept ze středověku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 149 kJ / 2 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,39 g |
| Tuky | 115,44 g |
| – nasycené | 69,07 g |
| – nenasycené | 41,88 g |
| –– mononenasycené | 36,05 g |
| –– polynenasycené | 5,83 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 7,56 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 244,20 g |
| – cukry | 70,07 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 125 g 125 g změklého másla | Máslo kravské | 125 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky anýzu | Anýz semena | 2.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |