Nutriční hodnoty (Každodenní chléb (2-2-1))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 388 kJ / 2 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 95,10 g |
Tuky | 15,67 g |
– nasycené | 3,70 g |
– nenasycené | 10,03 g |
–– mononenasycené | 2,45 g |
–– polynenasycené | 7,58 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 24,17 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,02 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 527,50 g |
– cukry | 35,33 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2-2 2-2 -1 proto, že použijeme 2 hmotnostní díly čerstvého kvásku + 2 díly mouky + 1 díl vody (+ 2 % soli, drcený kmín) | Kvásek pšeničný | |
400 g 400 g žitného kvásku | Kvásek žitný | 400 ml |
400 g 400 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
200 g 200 g piva (vody) | Pivo světlé 10ᵒ | 200 ml |
2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
12 g 12 g soli (tj. cca 2 lehce vrchovaté kávové lžičky) | Sůl mořská | 12 g |