Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Králičí zapražená polévka - kaldoun)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie10 998 kJ /
2 629 kcal
Bílkoviny56,36 g
– z toho živočišné bílkoviny40,43 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,93 g
Tuky220,33 g
– nasycené136,36 g
– nenasycené77,39 g
–– mononenasycené68,84 g
–– polynenasycené8,55 g
––– omega 31,32 g
Vláknina7,65 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 253 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy102,20 g
– cukry10,60 g
––– laktóza2,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg králičích ořezů, kostí, hlavy, srdce
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1/2 1/2 menšího celeru Celer bulva čerstvá 270 g
1 1 větší bobkový list Bobkový list sušený
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
5 kuliček 5 kuliček pepře Pepř černý
sůl Sůl mořská
1,5-2 l 1,5-2 l vody Voda 1750 ml
125 g 125 g másla Máslo kravské 125 g
125 g 125 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 125 g
muškátový květ dle chuti Muškát květ sušený
150 g 150 g králičích jater Játra králičí 150 g
125 g 125 g změklého másla Máslo kravské 125 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky drceného česneku Česnek čerstvý 17.5 g
libeček dle chuti (nebo majoránka) Libeček čerstvý
muškátový květ (nemusí být) Muškát květ sušený
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
strouhanka dle potřeby Strouhanka pšeničná
pažitka (nebo petržekla) Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.