

Jablečná bublanina od Adely Banášové
Suroviny
- 1-2 vejce
- 1,5 hrnku polohrubé mouky,
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- kus čokolády na vaření (nastrouhat do těsta)
- 1 prášek do pečiva
- Na náplň:
- 1 jablko velké (nebo 2 malá jablka)
- vanilkový cukr
- skořicový cukr
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny mimo jablka, vanilkového a skořicového cukru zamícháme, nalejeme na vymazaný a vysypaný plech.
Oloupané jablko nastrouháme a promícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem a nandáme na těsto.
Pečeme dorůžova při 180°C.
Poznámka od kuchařky
Recept je z týdenníku AHA, od Adély Banášové.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečná bublanina od Adely Banášové
-
Jani tentokrát jsem místo čokolády na vaření použila margotku a všem moooooc chutnala
-
Valis: to mne moc těší
-
Super, všem moc chutnalo ...
-
Olga Cermakova: Tak to v receptu bylo
. V receptu je dost tekutin.
-
Neni to 1 jablíčko do bublaniny trochu málo???
-
danulik: Možné to je, já už si moc nepamatuji, je to z roku 2009, jaký jsem použila plech. Jsem ráda, že chutnal
-
Koláčik veľmi dobrý, akurát suroviny sú asi na menší plech, na rozmery 40x30 je dosť nízky.
-
Koláčik veľmi dobrý, akurát suroviny sú asi na menší plech, pretože na rozmery 40x30 cm je dosť nízky.
-
Cookerx: Děkuji za skvělý tip na vylepšení
-
Naprosto parádní buchty dělal jsem ji už asi 10 krát a vždy chutná skvěle.
a ještě takový tip když už bude buchta bude narůžovělá , tak lehce posypu cukrem který skaramelizuje a dodá buchte ještě lepší vzhled .
-
Anneetta: děkuji!!
-
Včera jsem zkoušela a buchta je vynikající
Určitě nedělám naposledy
Děkuji za recept a uděluji bodík!
-
Suzuk:
-
Dnes jsem tuhle dobrotu dělala po několikáté, pro změnu jsem nedala čokoládu, ale do těsta i do jablek jsem přidala strouhaný kokos a taky kapka rumu....provonělo to celý byt
-
věra: